Dr. Danis Ildikó

fejlődéspszichológus, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens és terapeuta, pár- és családterapeuta, relaxációs terapeuta, képzésben lévő EMDR practitioner

ildiko.danis@gmail.com

+36 20/394 1587

Tevékenységi kör:

tudományos tevékenységek: oktatás, kutatás, fejlődéspszichológiai szakértés

gyakorlati tevékenységek: pár- és családkonzultáció, szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció, egészségpszichológiai konzultáció, egyéni rendszerszemléletű konzultáció, autogén tréning és relaxációs módszerek oktatása

a szülő-csecsemő konzultáció kerete: magántevékenység

munka nyelve: magyar

Tudományos alapképzettségemet tekintve fejlődéspszichológus (Ph.D.) vagyok. Pályámat az MTA-ban kezdtem, kötődés kutatásokkal foglalkoztam, majd uniós gyerekügyi projektekben dolgoztam szakértőként. 2015 óta a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetében dolgozom, jelenleg tudományos főmunkatársként. Évekig voltam az egyetemen az Integrált szülő-csecsemő konzultáció felsőfokú szakirányú továbbképzés szakmai felelőse, valamint az ISZCSK csoport egyik alapító tagja vagyok.

Kutató és oktatómunkám mellett a gyakorlatban is dolgozom: egészségpszichológiából szakvizsgáztam, és szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens és terapeutaként, pár- és családterapeutaként, relaxációs terapeutaként, illetve néhány nemzetközi kötődés-fókuszú rövid intervenciós módszer képviselőjeként dolgozom a hozzám forduló családokkal. Jelenleg az EMDR módszerben képződöm, amely traumatikus élmények feldolgozásának egyik bizonyítékokon alapuló terápiás módszere.
Elméleti és gyakorlati szakterületem a kora gyermekkori fejlődés és lelki egészség támogatása, valamint a kapcsolati traumatizáció hatásai az életúton.A gyakorlati munkámban a korai fejlődés mellett a teljes életúti fejlődést és kapcsolati működést is támogatom, így gyerekekkel és szülőkkel, párokkal és családokkal, valamint kamasz és felnőtt egyéni kliensekkel is dolgozom több módszerben. A munkámat magántevékenység keretében folytatom Dunakeszin. Az ország más területeiről és külföldről hozzám forduló klienseknek szülőkonzultációt tudok felajánlani, a szülő-csecsemő konzultációt a protokollunknak megfelelően csak személyesen végzem.