Rólunk

Szakmai csoportunk 2015-ben alakult. Különböző fórumokon már korábban is (l. alább) évek óta rendszeresen találkoztak az integrált szülő-csecsemő konzultáció (Hédervári-Heller és Németh) képzés oktatói és képzettjei.

Csoportunk a képzés elvégzése után teret ad egyfajta folytonosságnak mind a szakmai munka, mind pedig a szakmai kapcsolattartás terén.

A segítséget kereső kisgyermekes családok számára nyilvánossá és elérhetővé tesszük és folyamatosan frissítjük azon szakemberek szaknévsorát, akiknek végzettségükből kifolyólag szakterületük a kora gyermekkori lelki egészséggel, regulációs zavarokkal kapcsolatos segítségnyújtás.

A társszakmák szakembereinek szeretnénk naprakész információkat nyújtani képzéseinkről, szakmai tevékenységeinkről és eredményeinkről.

Csoportunk tagjai azok a szakemberek lehetnek, akik az integrált szülő-csecsemő konzultáció szakirányú továbbképzést elvégezték, és ily módon szülő-csecsemő/kisgyermek konzulensi végzettséget szereztek.

Szakmai műhelyünkben a résztvevő csoporttagjaink  a szülő-csecsemő konzultáció jelenével és jövőjével, elméleti, gyakorlati és módszertani problémákkal, szakmapolitikai tennivalókkal és stratégiai tervezéssel foglalkoznak. E tevékenységünkkel szeretnénk elérni a szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens szakma minél szélesebb körű megismertetését mind a szakemberek, mind a családok körében.

Végzett szakembereink  számára tanéves rendszerben évente 4-5 alkalommal csoportos szupervíziót biztosítunk. A szupervíziós csoport a mindennapi munkából vett, folyó és lezárt eseteket tárgyal meg, és valódi szakmaközi dialógus lehetőségét biztosítja.

A csoportos szupervízión kívül érdeklődés esetén egyéni szupervízióra is lehetőség nyílik.

Évi 1-2 alkalommal végzettjeink körében interaktív szakmai napokat, továbbképzéseket szervezünk különböző témákban, szakmai kérdésekben.