Munkácsi Melinda

pszichológus, gyógypedagógus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens

​Szent János Kórház; Budapest III. kerület (telefonos vagy e-mailes egyeztetést követően)

munkacsi.melinda@gmail.com

+36 30/351 3699

​tevékenységi kör: pszichológiai támogatás, gyógypedagógiai fejlesztés, szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció

​a szülő-csecsemő konzultáció kerete: magántevékenység

a munka nyelve: magyar

​Több, mint 10 éve dolgozom gyermekek terápiás fejlesztésével. Munkám során egyéni látásmóddal közelitek a problémák, elakadások felé, hiszen minden gyermek más, egyéni bánásmódot igényel. A szűkebb és tágabb környezetnek is szerepe van a gyermek problémájában, így fontosnak tartom a rendszerszintű megközelítést a segítségnyújtás során. Szakmai munkám során pozitív eredményeket értem el hátrányos helyzetű, autista vagy autisztikus tünetekkel rendelkező, részképességi zavart mutató, magatartási és beilleszkedési nehézséggel küzdő gyermekek esetében is.

Iskola előtt álló gyerekek számára felmérést végzek az esetlegesen fejlesztendő részképességek, szociális kompetenciák meghatározására, ezzel nyújtva segítséget az iskolaválasztásban.

A csecsemő- és kisgyerekkori pszichés és regulációs zavarok (pszichoszomatikus megbetegedések) esetén is tudok segítséget nyújtani. Mivel én is saját bőrömön tapasztaltam, milyen az, amikor a szülő egyedül marad problémájával, a gyermekével kapcsolatban, fontosnak tartom a munkámban a szülőkonzultációk gyakoriságát. Hiszen a problémák és nehézségek többségét a szülőkkel közösen tudjuk leghatékonyabban megoldani.