Prónay Beáta

gyógypedagógus, pszichológus, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens

​ELTE BGGYK Gyógypedagógiai Pszichológiai Intézet, Budapest

pronaybea@gmail.com

tevékenységi kör: ny. főiskolai docens, óraadó oktató, konzultáció fogyatékossággal élő szülők és/vagy gyermekek esetében

a szülő-csecsemő konzultáció kerete: magántevékenység

a munka nyelve: magyar, szükség esetén angol

Pár hónap híján 30 évig gyógypedagógus – pszichológusként dolgoztam az ELTE BGGYK-án a Gyógypedagógiai Pszichológiai Intézet munkatársaként. Szakterületem a látássérülés. Látássérült személyekkel a teljes életkori spektrumban foglalkozom. Az ISZCSK képzésben az első évfolyamon végeztem 2010-ben. Végzésem óta az ISZCSK elkötelezett híve vagyok. Támogatom a szakmai csoporttá szerveződést, a szakmai fejlődést a legjobb tudásom szerint. Az ELTE BGGYK Karon folyó ISZCSK képzés szakfelelőse voltam 2021. márciusáig. Nagyon örülök, hogy a BGGYK befogadta a diplomát adó gyógypedagógiai továbbképzések körébe az ISZCSK-t. Remélem, hogy a jövőben egyre több gyógypedagógus kolléga szeretné megtanulni és hétköznapi munkájával ötvözni az ISZCSK szemléletét és szakmai ismeretbázisát. Bízom benne, hogy az ISZCSK ismertsége általánossá válik és szakmai hálózattá növi ki magát, és egyre több gyermek, család számára nyújtanak majd a konzulensek segítséget a regulációs zavarok kezelésére.

Fogyatékossággal élő szülőket és gyermekeket fogadok konzultációra, de szélesebb körben nem tudok konzultációt vállalni.